Art director och innermittfältare
Mina 10 år som spelare i Jitex har färgat mitt hjärta lila. Att kunna hjälpa till med diverse material från matchprogram, event-paketeringar, annonsering och annan kommunikation är en självklarhet. Och ett sätt för mig att fortfarande känna lite fotbollspuls trots att skorna lagts på hyllan. Nedan syns ett axplock av diverse kampanjer och material under årens gång.
JITEX 50 ÅR - KLUBBEN MED DET LILA HJÄRTAT
Inför säsongen 2021 och Jitex 50 års-jubileum arbetade jag med att ta fram en specialdesignad matchtröja. Tröjans design går i vitt, guld och lila och rymmer, inspirerat av punktskrift, namnen på ett halvt sekel av framgångsrika Jitexspelare. Med tröjan vill klubben hylla sin fantastiska historia som en av Sveriges mest framgångsrika damfotbollsklubbar genom tiderna. Utifrån designen skapade vi också merchandise för alla spelare, ledare, funktionärer och hängivna fans att inhandla till förmån för Jitex. Jag arbetade också med att paketera nyheten till ett PR-kit och pressmeddelande som genererade en uppsjö av positiv publicitet och spridning på flera håll med reportage i tidningar, sportkanaler och sociala medier. Flera av lagets forna legendarer och högst aktuella stjärnor medverkade i intervjuer. Publiciteten och uppmärksamheten bidrog till ett stort engagemang hos befintliga sponsorer och väckte också intresse hos flera potentiella sponsorer vilket inte bara är ett gott betyg utan också otroligt viktigt för en satsande damfotbollsklubb som Jitex. Jitex A-lag spelar samtliga säsongens matcher i Elitettan i jubileumsstället.
#ALLINFÖRJITEX
Kampanj i sociala medier för Jitex BK under Covid-19 våren 2020.
Uppskjutna matcher och spel för tomma läkatare skapar en ansträngd ekonomi för Jitex, liksom många andra idrottsföreningar och organisationer i Sverige. Stödet från supporters behövs mer än någonsin för att täcka förlorade intäkter. I kampanjen #allinförjitex säljer Jitex fiktiva biljetter - ett annat sätt att supporters om stöd. Och man siktar på publikrekord. 
Tillsammans med duktiga och drivna profiler inom Jitex tog vi fram en kampanj som lanserades i sociala medier i början av april. Utan någon budget för marknadsföring spreds kampanjen brett och fotbollsprofiler som Pia Sundhage, Anette Börjesson och Niklas Alexandersson visade sitt stöd för föreningen i sina sociala kanaler. På mindre än 2,5 månad hade det tidigare publikrekordet toppats. Jitex fortsätter spela för tomma läktare och kampanjen rullar på.
Tillsammans med Serneke Arena och Escape Sport arrangerar Jitex en storslagen inomhusturnering för lag från hela landet. Turneringen har utvecklats för att ge en maxad upplevelse på såväl individen som laget.
Back to Top